Se dette nyhedsbrev i din browser
Hej læser
 
Så blev det februar, og Microsoft har endelig frigivet XOPSLAG [XLOOKUP] til alle Office 365-brugere i den månedlige opdateringskanal.
 
XOPSLAG er meget bedre end LOPSLAG [VLOOKUP] på alle måder; den er nemmere at bruge, mere effektiv, er hurtigere og har indbygget fejlhåndtering, hvis den ikke finder, hvad du leder efter.
 
LOPSLAG kom på banen i VisiCalc omkring 1980, da Bob Frankston skulle lave sin selvangivelse, og blev forbedret i Lotus 1-2-3 et par år senenere. Da Excel kom på banen i version 1 til Mac i 1985, understøttede den selvfølgelig også LOPSLAG.
 
Efter 38 år på toppen blandt anvendte opslagsfunktioner, og kun overgået af SUM og MIDDEL [AVERAGE] blandt alle regnearksfunktioner, er det blevet pensionstid. Fra og med i dag overtager XOPSLAG jobbet.
 
PS: XOPSLAG erstatter også INDEKS-SAMMENLIGN [INDEX-MATCH], så jeg kan kun opfordre dig til at komme i gang – det er som at skifte fra en Trabant til en Tesla!
 
PPS: Er du på den halvårlige opdateringskanal, så får du desværre først funktionen i juli, men den er stadig værd at vente på.

XOPSLAG

XOPSLAG [XLOOKUP] er designet med henblik på at returnere en relateret værdi på samme måde som LOPSLAG [VLOOKUP], men har ikke de samme begrænsninger og giver nogle flere muligheder, og har endda indbygget fejlhåndtering, hvis søgeværdien ikke findes.
XOPSLAG i Excel
Læs en nøje gennemgang af denne nye funktion i tippet XOPSLAG på min hjemmeside.
 
Du kan finde mange flere tips på hjemmesiden.
Med venlig hilsen
Innovate Technology

Jørgen Koch
jko@innovate.dk